Op zoek naar een nieuwe bureaustoel voor op kantoor? Maar zie je door de bomen het bos niet meer? Heel begrijpelijk! Er is nou eenmaal veel te vinden op dit gebied. Stiekem ook wel erg leuk, want hierdoor is er voor iedereen wel een geschikte bureaustoel te vinden. Het is alleen even een zoektocht om er eentje te vinden die bij jou past. 

Misschien vraag je je wel af of een ergonomische bureaustoel echt noodzakelijk is. Of ben je gestuit op een prachtige Design bureaustoel en ben je benieuwd of deze naast zijn prachtige uitstraling ook nog andere voordelen biedt. In dit artikel zoomen we wat dieper in op de voordelen van design bureaustoelen. Want waarom zijn deze tegenwoordig zo populair? Welke voordelen bieden ze? En waarom zou ook jij de voorkeur moeten geven aan deze mooie stoelen? We zetten drie redenen op een rij en helpen je zo bij je verdere zoektocht. 

1. Goede ergonomie 

Vaak zijn mensen bang dat een design bureaustoel er alleen maar mooi uitziet. Niets is echter minder waar. Deze stoelen zijn namelijk niet alleen mooi vorm gegeven, maar bieden ook optimaal comfort. Over het design van de stoel is echt nagedacht. Er is gekeken naar verschillende manieren om de ergonomie van de stoelen te verbeteren. Door te kiezen voor een design stoel, kies je dus eigenlijk ook voor meer zitcomfort en minder fysieke ongemakken. Je stelt de stoel geheel naar wens in, zodat je volledig comfortabel kunt werken. Heel belangrijk als je langere tijd achter een beeldscherm doorbrengt, want zo voorkom je ongemakken aan de armen, schouders en nek tijdens het werken. Op de lange termijn kan deze investering je dan ook geld besparen. Denk bijvoorbeeld aan minder hoge zorgkosten en minder verzuim.  

2. Luxe uitstraling 

Natuurlijk mogen we ook de luxe uitstraling niet ongenoemd laten. Design bureaustoelen zien er nou eenmaal veel luxer uit dan een bureaustoel uit een lager segment. Hierdoor krijgt het kantoor direct een geheel andere look. Dit is niet alleen belangrijk voor de sfeer in de ruimte, maar kan ook voordelen bieden als je hier dikwijls klanten ontvangt. De eerste indruk blijft toch goud waard. Als je de klant ontvangt in een goedkoop uitziende ruimte met meubels die eigenlijk niet helemaal naar wens zijn, dan doet dit direct afbreuk aan jouw professionele uitstraling. In dit geval is het dan ook juist belangrijk dat je met de inrichting van je kantoor al je expertise toont. Een design bureaustoel mag dan zeker niet ontbreken. 

3. De beste mechaniek 

Design bureaustoelen worden van de beste mechaniek voorzien. Hierdoor kunnen de stoelen bijvoorbeeld geheel naar eigen wens worden aangepast. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen in hoogte, maar ook instellingen om de zitdiepte te bepalen. Je beschikt dus over allerlei extra’s die samen zorgen voor een optimaal zitcomfort. Zo ben je altijd verzekerd van een fijne stoel. Wist je dat de fabrikanten van deze stoelen ook altijd de beste materialen gebruiken? Hierdoor gaan de stoelen ook nog eens veel langer mee. Hierdoor geniet je nog langer van extra veel comfort.